Home » Blog » 7 mythes rond rauwvoer

7 mythes rond rauwvoer

Mythe # 1: een dieet met rauw vlees is geen uitgebalanceerd dieet

 

Een van de belangrijkste mythes die grote diervoederbedrijven verspreiden als het gaat om het ontmoedigen van hondenbezitters om een ​​rauw dieet te voeren, is dat het niet in balans is en niet in alle voedingsbehoeften van uw hond voorziet.

Het is waar dat het voeren van een sappige biefstuk je hond niet alle voedingsstoffen geeft die hij nodig heeft om te gedijen. Maar dit is niet waar een commercieel bereid rauw dieet of een goed zelfgemaakt dieet over gaat.

Het voeren van een rauw dieet aan uw hond is veel meer dan alleen vlees. Honden die een rauw dieet krijgen, hebben afwisseling in hun maaltijden nodig om alle vitamines en mineralen te bieden die ze nodig hebben voor een optimale voeding, alsook botten toevoegen en eventueel rauwe of gekookte groentjes.

 

 

Mythe # 2: Door rauw vlees te voeren, loopt uw ​​hond het risico op salmonella

 

Verschillende goed gepubliceerde gezondheidsproblemen in de afgelopen decennia hebben consumenten erg op hun hoede gemaakt voor de dreiging van salmonella en andere bacteriële nasties. Wat ironisch is aan deze rapporten, is dat niemand een groot probleem lijkt te maken wanneer commerciële brokjes worden teruggeroepen vanwege besmetting.

 

Idealiter kan het spijsverteringssysteem van uw hond de bacteriën in de darmen probleemloos aan. De lichamen van honden zijn gebouwd om te voorkomen dat schadelijke bacteriën zoals salmonella het lichaam binnendringen en het gezonde evenwicht van de darmflora verstoren. Honden hebben een zeer zure maag en natuurlijke spijsverteringsenzymen en gal die hen helpen Salmonella en andere bacteriën te verwerken zonder ziek te worden.

 

Het is wanneer honden brokjes krijgen, dat dingen een probleem worden. Brokjes bevatten die levende enzymen niet, dus het spijsverteringssysteem van uw hond kan overbelast raken.

 

U kunt bacteriële besmetting verder voorkomen als u de maaltijden van uw hond kiest, bewaart en bereidt met inachtneming van goede hygiëneprotocollen en zijn vlees bij gerenommeerde leveranciers haalt.

 

Mythe #3: het voeren van een dieet met rauw vlees is tijdrovend en ingewikkeld

 

Als je van plan bent om met pijl en boog op jacht te gaan naar een prooi voordat je hem naar huis sleept en hem helemaal opnieuw klaarmaakt voor je hond, dan zal dat waarschijnlijk het grootste deel van je tijd in beslag nemen.

Het kiezen en kopen van de juiste ingrediënten om een ​​compleet rauw vleesdieet voor uw hond samen te stellen, is echter niet meer tijdrovend dan voor uzelf winkelen, en u hebt geen graad in hondenvoeding nodig om het goed te doen!

 

Mythe # 4: de meeste hondenbezitters kunnen het zich niet veroorloven om rauw te geven

 

Als u uw hond overstapt van een goedkoop, generiek hondenvoermerk dat in de winkel wordt gekocht naar een dieet met rauw vlees, is de kans groot dat het u meer gaat kosten om elk van uw hondenmaaltijden te geven.

Het voeren van een rauw dieet kan echter minder duur zijn dan u denkt.

Als u zich zorgen maakt over de voeding van uw hond en een dieet van goede kwaliteit wilt geven, betaalt u waarschijnlijk al extra geld voor brokjes van goede kwaliteit of commercieel voer.

 

Mythe # 5: een rauw dieet zal uw hond agressief maken

 

Dit is een van de grootste mythes over het voeren van een dieet met rauw vlees aan honden, en misschien wel degene die de meeste schade heeft aangericht.

De gedachte dat het voeden van uw hond met een gezond, volledig rauw dieet hem zal veranderen in een wild beest met onverzadigbare bloeddorst, is alleen gebaseerd op angst.

Het voeren van een dieet met rauw vlees zal uw hond niet agressief maken, maar zoals met al het voedsel dat uw hond echt lekker vindt, kunnen sommige honden defensief of territoriaal zijn tijdens het eten en zullen ze niet willen delen!

Het is essentieel om uw hond goede manieren en beleefd gedrag rond eten aan te leren, ongeacht het soort dieet dat hij eet. Een dieet met rauw vlees veroorzaakt of verergert geen gedragsproblemen bij uw hond, en verandert hem ook niet in een agressief monster.

Mythe # 6: het is gevaarlijk om botten aan je hond te geven

 

Het is een feit - niet alle botten zijn geschikt voor honden.

Kleine, fijne botten die kunnen versplinteren en gekookte botten die broos zijn, kunnen een gevaar vormen voor de gezondheid van uw hond. Elke voorstander van rauwe voeding zal u echter vertellen dat botten van die soorten niet zijn opgenomen in een dieet met rauw vlees voor honden.

Wilde honden en wolven knagen aan rauwe botten om essentiële calcium binnen te krijgen en om hun tanden schoon en sterk te houden. Op voorwaarde dat u hondveilige botten kiest en deze op de juiste manier voorbereidt op de grootte en levensfase van uw hond, vormen ze een essentiële, gezonde en zeer smakelijke aanvulling op het rauw dieet van uw hond.

 

Mythe # 7: Een dieet met rauw vlees is niet geschikt voor kleine en speelgoedhondenrassen

 

Veel mensen beschouwen een dieet met rauw vlees als iets dat uitsluitend geschikt is voor grote, robuuste werkhondenrassen, en dat je niet rauw moet voeren aan kleine en speelgoedhonden.

Deze mythe is ontstaan ​​uit de angst om te stikken in botten, die we hebben behandeld in mythe nummer 6 hierboven. Er is helemaal geen reden waarom je kleine hond niet naast zijn grotere neven en nichten kan genieten van een dieet met rauw vlees. Zolang het dieet maar is gepland en op de juiste manier wordt geserveerd om aan de behoeften van uw eigen individuele hond te voldoen.

Botten die een goede keuze zijn voor kleinere honden zijn onder meer kippen- of eendenhalzen en -vleugels en lamsribbetjes.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.