Home » Blog » Kivo natural petfood

Kivo natural petfood

Kivo Natural Petfood

Voeding voor een carnivoor

  • Vers vlees voor de hond
  • Vers vlees voor de kat
  • Houdbare worst/ gestoomd vlees
  • Supplementen en groenteworst
  • Droogvoeding voor de hond en kat
  • Natuurlijke verzorging
  • Voeding voor de kat
  • Bewaar-buckets

Maakt Kivo gebruik van kunstmatige stoffen? 

Nee, wij maken geen gebruik van geur, kleur en smaakstoffen.
Ook zijn al onze verse vlees maaltijden vrij van granen en gluten.
Tot slot is het helemaal 
vrij van E-nummers.

Hoe kan het zijn dat de worsten open springen?

En wat kan ik daar aan doen?

Het kan inderdaad zo zijn dat de worsten soms open springen.
Dit komt omdat de worsten onder hoge druk zijn verpakt. Na het verpakken worden de worsten direct ingevroren om optimale versheid te behouden. Door dit temperatuurverschil kunnen kunnen de verpakkingen het af en toe begeven. Helaas is hier geen kant en klare oplossing voor. Om het vlees op de optimale kwaliteit te houden is het noodzaak om te werken met deze hoge druk en lage temperatuur.
 

Wat is restproduct?

Restproduct is het product wat overblijft in de voedingsindustrie en wat mensen niet meer (willen) eten. Niet te verwarren met slachtafval.
Van slachtafval maken wij geen voeding. Restproducten zijn dus de middelen die niet meer gebruikt worden voor de humane consumptie, maar wel geschikt zijn voor de dierenindustrie. Er worden uitsluitend reststromen gebruikt afkomstig van de vleesindustrie voor humane consumptie. Er wordt enkel gebruik gemaakt van kwaliteitsvlees en natuurlijke producten.
Het hoofd
ingrediënt in onze maaltijd is altijd spiervlees: er blijft veel spiervlees over na het uitsnijden van onze biefstukjes en kipfiletjes.
Dit zou anders 'gewoon weggegooid' worden. Daarnaast halen we alle andere 
essentiële vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen  uit orgaanvlees: hart, long, lever, nier, maag en pens. De calciumbronnen zijn: karkassen, ribben, of bot.
Voor onze maaltijden met vis gebruiken we hele vissen, vissenhuiden en vissenlijven. Het is erg duurzaam en maatschappelijk verantwoord om van goede restproducten een volwaardige
 voeding te maken.
Op deze manier worden er geen dieren geslacht voor dieren, wat natuurlijk ontzettend slecht is voor het klimaat en het milieu! 
Wij verwerken alleen kwaliteitsvlees en 
geen producten zoals darmen, hersenen, tong, baarmoeder, uiers, strottenhoofden, koppen, kippennekken en looppoten.

Wat moet ik geven als mijn hond te dik is? 

Als uw hond last heeft van overgewicht is het verstandig om over te gaan op de maaltijd met het minste percentage vet.
Dit is Rund compleet of de Paard compleet.
Als u brokken voert kunt u overstappen op de Senior premium.

Hoelang blijft een maaltijd vers?

Een maaltijd blijft 2-3 dagen goed in de koelkast als deze helemaal ontdooit is. Het beste is om deze worst te bewaren in een Kivo Petfood Fresh Bucket of in een ander goed afsluitbaar emmertje. Zo blijft het langer vers.

 

Wat is het verschil tussen KVV en droogvoer? 

Zowel KVV (vers vlees) als droogvoer (brokken) bevatten beide voldoende voedingsstoffen. Echter is het zo dat vers vlees van nature voeding voor de hond is. Door het dichtstbij de natuur van de hond te blijven, en dus vers vlees te voeren, is de kans nihil dat je hond klachten krijgt. Alle vleesmaaltijden bevatten essentiële voedingsstoffen die uw hond nodig heeft.
De 4 Vissoortenmix, Pens & kip mix en de Konijnmix zijn niet compleet en deze dienen afgewisseld te worden met andere maaltijden. 

Welke soorten vlees verwerkt Kivo in zijn maaltijden? 

Wij verwerken spiervlees, orgaanvlees en botten in onze voedingen.
Op maat afgestemd op de behoefte van uw hond is dit bij elke maaltijd uit andere delen samengesteld. Hieronder geven we precies inzicht welke delen in welke maaltijd zitten.

- Kip Compleet:

   Spiervlees: bovenruggen kip

   Orgaanvlees: kippen,- hart, maag en lever

   Bot: kippenkarkas

- Rund Compleet:

   Spiervlees: rundertrimming ( spiersnippers)

   Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier en long

   Bot: Runder rib

- Rund & Kip Compleet

   Spiervlees: rundertrimming, bovenruggen kip

   Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier, long

   Bot: kippenkarkas

- Rund & Eend Compleet

   Spiervlees: rundertrimming, bovenruggen eend

   Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier, long

   Bot: eendenkarkas

- 5 Diersoorten Mix

  Spiervlees: rundertrimming, bovenruggen eend, bovenruggen
kalkoen, zalmlijven, palinglijven

   Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier, long

   Bot: eendenkarkas, kalkoenenkarkas

- Kip & Vis Compleet:

   Spiervlees: bovenruggen kip, zalmlijven, palinglijven

   Orgaanvlees: kippen,- hart, maag, lever

   Bot: kippenkarkas

- Eend Compleet:

  Spiervlees: eendenruggen

  Orgaanvlees: eenden,- hart, maag en lever

  Bot: eendenkarkas

- Paard & Konijn Compleet

  Spiervlees: paardentrimming

  Orgaanvlees: paarden,- hart, lever, long, nier

  Bot: konijnenkarkas

- Lam Compleet:

  Spiervlees: lamstrimming

  Orgaanvlees: lams,- hart, lever, long, pens

  Bot: Lamskarkas

- Pens & Kip mix:

   Orgaanvlees: 90% pens

   Bot: 10% kippenkarkas

- Konijn Mix:

  Spiervlees: bevleesde konijnenkarkassen

- 4 vissoorten mix:

  Hele vissen: zalm, paling, makreel, sardien.

Moet ik mijn hond gevarieerd eten geven?

Bijna alle Kivo Petfood producten zijn compleet (alle maaltijden behalve pens, 4 vissoorten en konijnmix). Dat wil zeggen dat alle elementen van een prooidier in elke maaltijd zitten. 
Echter eten ze van nature, in het wild, niet iedere dag kip of rund maar zal dat veel gevarieerder en uiteenlopender zijn. Het is daarom verstandig om af te wisselen tussen verschillende diersoorten. Daardoor realiseer je een zo compleet mogelijk aanbod van verschillende vleessoorten in het dagelijkse voedingspatroon van uw hond.

Welke voeding geef je als je hond allergisch is?

De meest voorkomende allergieën zijn een: rund, kip of graanallergie.

In gevallen van allergie is het noodzaak om maaltijden te voeren die deze ingrediënten niet bevatten. 

Voor honden met een kippenallergie kunnen de volgende complete maaltijden gevoerd worden: rund, eend, konijn, paard en lam. 
Voor honden met een rundallergie kunnen de volgende complete maaltijden gevoerd worden: vis, kip, eend, konijn en paard.
Voor honden met een graanallergie, het beste is om geen brok te voeren maar de hond gewoon over te zetten op vers vlees. Onze vers vlees maaltijden bevatten namelijk geen granen. Wil je toch graag een brok? Kies dan voor onze graanvrije varianten.

 

Houdbare worst/ gestoomd vlees

 

Nieuw in ons assortiment zijn de heerlijke gestoomde worstjes. Het voordeel hiervan is de lange houdbaarheid! Deze zijn maar liefst 18 maanden houdbaar buiten de vriezer of koelkast. Je kunt ze gewoon bewaren op een donkere plek. Ideaal als complete maaltijd, maar ook handig als je op vakantie gaat ter vervanging van vers vlees! Het is ook makkelijk te gebruiken als beloning en tot slot is het een uitkomst wanneer je vergeten bent je verse vlees te ontdooien. Alle maaltijden bestaan uit een hoog vleespercentage, bijna 80%. Het is aangevuld met zilvervliesrijst, groenten & fruit en vitaminen & mineralen.

Natuurlijke, praktische verzorging zonder fratsen!

Al langere tijd waren wij op zoek naar geschikte verzorgingsproducten voor de hond. Voordat we aan deze zoektocht begonnen hadden we een essentieel eisenpakket opgesteld: de producten moesten vrij zijn van alcohol, sulfaten en parabenen. Ook moest het PH-neutraal zijn voor de huid van de hond.

We hebben onze kennis gebundeld met onze jarenlange ervaring. Zo hebben we de perfecte formule gevonden om de behoefte van hond én consument te vervullen. Een verzorgingslijn met natuurlijke ingrediënten speciaal ontwikkeld voor de hondenhuid, met fijne prijsjes en zachte geuren. De werkzame stoffen in deze lijn zijn onder andere Aloë Vera, Sheaboter, Arganolie, Jojobaolie, Vitamine E, Tea tree en Honing.

Kivo Kat

Voeding voor de kat

Naast onze liefde voor honden, houden wij ook zielsveel van onze katten. Vandaar dat we speciaal voor alle poezelige vriendjes een verse vlees maaltijd hebben ontwikkeld met rund, kip en zalm. Deze is vrij van gluten, granen, kunstmatige stoffen of conserveringsmiddelen. Naast deze verse vlees voeding hebben wij ook smakelijke brokken voor de kat, op maat gemaakt voor alle verschillende levensfases, behoeftes en voorkeuren! Bijna al deze brokken zijn tarweglutenvrij, en 1 variant is helemaal graanvrij. Speciaal voor gevoelige katten!

 

Kivo Sardine olie

Brokken voor de hond en de kat

Gezond, makkelijk en voedzaam is ons uitgebreide assortiment droogvoeding. Hondenbrokjes op maat gemaakt voor elke hond! De koudgeperste brokjes op natuurlijke basis zijn een mooi alternatief voor vers vlees. Naast de hoge percentages vlees en antioxidanten zijn deze brokken ook nog eens koudgeperst. Dit wil zeggen dat er tijdens het productieproces geen hoge verhitting of druk heeft plaatsgevonden. Hierdoor zijn alle vitaminen, mineralen en gezonde bacteriën bewaard gebleven zodat ze optimaal beschikbaar blijven voor jouw trouwe viervoeter.

 

Speciaal voor de gevoelige hondjes hebben we graanvrije koudgeperste brokken met een receptuur op basis van zoete aardappel of erwt. Ook zitten onze brokjes bomvol groenten & fruit. Naast veel vlees zit er o.a. brandnetel, paardenbloem, banaan, wortel, tomaat, zeewier, peer, blauwe bes, lijnzaadolie, cranberry, kamille, venkel, Echinacea, Spirulina, glucosamine & chondroïtine en glycine in.

Bij ons "Annimals Healthy Petfood" kan je terecht voor Kivo en met al uw vragen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.