Home » Blog » KVV

KVV


Kant-en-Klaar Vers Vlees of compleet vers voer is een samengestelde, gemalen voeding die bestaat uit vleesbotten, spiervlees, orgaanvlees en eventueel groeneten en/of fruit.
De verhoudingen worden toegepast op de BARF-methode.


KVV

Klaargemaakt Vers Voer 

Kant en Klaar Voer

KVV kan je in 2 categorieën onderverdelen Compleet en Enkelvoudig 

 

Complete KVV voeding, dit is een voeding die ofwel 4 verschillende diersoorten bevat ofwel aangevuld is met een premix van vitamines en mineralen. 
Van deze KVV voeding kun je elke dag hetzelfde geven.

 

Enkelvoudige KVV voeding, deze voeding heeft geen 4 diersoorten en ook geen premix. Bij enkelvoudige KVV voeding hou je best rekening dat jezelf verschillende diersoorten gaat geven, zodat je een gebalanceerd menu krijgt.

 

Wanneer het baasje minder tijd heeft om een BARF-menu samen te stellen is dit de ideale oplossing om een complete maaltijd voor te schotelen.
Je kan het per portie uitnemen, laten ontdooien in de frigo. Zie hygiëne en bewaartips vers vlees
Probeer er wel telkens op te letten dat je genoeg varieert in diersoorten om een optimale verschillende voeding te serveren aan uw viervoeters.

Een tussendoortje van een ei, liefst volledig met schaal en al is zeker een meerwaarde als aanvulling van gezonde evenwichtige natuurlijke voeding.

KVV is de ideale voeding voor baasjes die geen tijd, zin of kennis hebben om te BARFEN.
Alle ingrediënten die onze viervoeters nodig hebben zijn in de juiste verhoudingen verwerkt.

Je hoeft ze alleen maar in de juiste porties uit te nemen. = snel en eenvoudig 

Een analyse wat je terug vindt op de verpakking van KVV rond vocht, eiwit, vet, fosfor, calcium en koolhydraten liefst geen of zo weinig mogelijk.


Volgende percenten zijn vrij normale waarden voor
KVV voeding

 

Eiwit 15% – 18%
Het eiwitgehalte zegt vrij weinig over de kwaliteit van het vlees, alle dierlijke ingredienten bevatten eiwitten. Als er minder eiwit inzit, kan dat betekenen dat er bijvoorbeeld groente, graan of vet is toegevoegd.

 

Vet 10% – 15%
Iets minder vet is niet erg, dan zul je wat meer moeten voeren, tenzij je juist wil dat je dier gewicht verliest. Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een KVV met een vetgehalte dat hoger is dan het eiwitgehalte, om het risico op tekorten te verkleinen.

 

Koolhydraten
Liefst zo weinig mogelijk koolhydraten. Wanneer er veel koolhydraten worden toegevoegd, kan dit leiden tot problemen, zeker bij katten. Koolhydraten zitten vooral in granen wat honden en katten niet nodig hebben en een klein beetje in groenten.

 

Vocht 65% – 70%
Het vochtpercentage in KVV is vergeleken met brokken erg hoog, omdat in vlees veel vocht zit. Het is dus geen toegevoegd water, wat in blikvoer vaak wel zo is. Vocht is een heel belangrijke stof, bovendien zitten er gezonde stofjes in vocht die grotendeels of helemaal verloren gaan wanneer het bewerkt wordt om in een brok te worden gestopt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.