Home » Blog » Hygiëne en bewaartips vers vlees

Hygiëne en bewaartips vers vlees

Een algemeen advies, neem dezelfde maatregelen als het voor uw eigen consumptie zou zijn.
Hou het netjes..

.

Rauwe voeding en prooidieren bevatten van nature verschillende bacteriën, die gezonde dieren niet ziek maken.
Maar voor jonge kinderen, ouderen of personen met een lage weerstand kunnen die bacteriën voor problemen zorgen.

Daarom is het belangrijk dat je na aanraking van rauw vlees goed uw handen wast met water en zeep.
Hou alles proper wat in contact komt met voedsel.

Rauw voer kun je best goed verpakt bewaren.
Bijkomend voordeel is dat goed verpakt rauw voer niet besmet kan raken met bacteriën. Goed verpakt rauw voer bewaren bij -18°C tot je het gaat gebruiken. Voor het gebruik uitnemen en in een afgesloten bakje laten ontdooien in de koelkast. Ontdooid rauw voer houd ongeveer 2/3 dagen in de koelkast. Hier gelden opnieuw dezelfde regels als voor menselijke consumptie.
Wanneer niet alles is opgegeten neem je het best weg en plaats je het in de koelkast.

Dit geld voor alle vormen van dierenvoeding.
In de zomer, geef geen eten in de zon, laat het ook niet staan vliegen zijn er verzot op en kunnen bacteriën overbrengen, eitjes inleggen beter voorkomen dan genezen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.